Κανονισμοί Διαιτησίας που ισχύουν στο Leontario

Κατηγορία Featured
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 00:29
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

rules

ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ!

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥΣ.

Σύμωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου Σάλας (Κ.Α.Π.Σ) και τους Κανόνες Ποδοσφαίρου Σάλας της FIFA (με ενσωματωνμένες τις τροποποιήσεις 2016-17), σας γνωρίζουμε τα εξής:

Λόγω της ψυχαγωγικής φύσης του τουρνουά ποδοσφαίρου, η σκληρή αγωνιστική και αντιαθλητική συμπεριφορά και η δημιουργία εντάσεων θεωρούνται τελείως απαράδεκτες. Οι διαιτητές των αγώνων έχουν προφανώς το δικαίωμα αποβολής από τον αγώνα οποιουδήποτε η συμπεριφορά δε συνάδει με τα παραπάνω.

Αναφορικά με τις ποινές των παικτών, ισχύουν οι παρακάτω κυρώσεις, με βάση τις παρατηρήσεις του διαιτητή στο φύλλο αγώνα:

1.     Ποινή αποβολής μόνο για συγκεκριμένο αγών. (Περίπτωση δύο (2) κίτρινων καρτών).

2.     Ποινή αποβολής για  τους επόμενους 2 αγώνες. (Παράπτωμα, όπως ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του διαιτητή, συμπαικτών, αντιπάλων, θεατών και αντιαθλητικό παιχνίδι).

3.     Οριστική αποβολή από το τουρνουά. (Περίπτωση βιαιοπραγίας ή ανταπόδοσης, διακωμώδηση του αθλήματος).

Σε περιπτώσεις συμπλοκών παικτών, αν ο Διαιτητής δεν έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει όλους τους παραβάτες παίκτες για να τους αποβάλλει από το γήπεδο, επειδή είναι πάρα πολλοί, πρέπει να εγκαταλείψει (διακόψει οριστικά) το παιχνίδι και να αναφέρει τα γεγονότα στη Διοργανώτρια Αρχή, η οποία είναι αρμόδια να ενεργήσει ανάλογα και να επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται σε βάρος των υπευθύνων παικτών και ομάδων.

Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για τις πράξεις των ποδοσφαιριστών τους και δύναται να αποβληθούν από το Πρωτάθλημα, με απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής, όταν υπάρξει κατ’ εξακολούθηση εξύβριση, βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας και βάναυση συμπεριφορά κατά διαιτητού ή αντιπάλου.

Σκοπός είναι η άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλες οι ομάδες να απολαύσουν το τουρνουά. Για αυτό το λόγο, θα τιμωρούνται αυστηρά οι παραβάσεις που προσβάλλουν το άθλημα και θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Η κάθε ομάδα πρέπει να προσέξει τη συμπεριφορά της, τόσο προς τους διαιτητές όσο και προς τις υπόλοιπες ομάδες. Οι αθλητές και οι παράγοντες πρέπει να είναι κόσμιοι και να κινούνται σε αθλητικά πλαίσια. Σε περίπτωση μη σωστής συμπεριφοράς, όπως ως άνω αναφέρεται,  υπάρχει η ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα, η οποία μπορεί να επιβληθεί σε οποιαδήποτε φάση του Πρωταθλήματος.

ΑΟΥΤ

Το εκτελεί με τα χέρια μόνο ο τερματοφύλακας. Η μπάλα παίζει αφού βγεί από την περιοχή. Εαν πάρει την μπάλα αντίπαλος μέσα στην περιοχή, επαναλαμβάνεται. Αν την πάρει συμπαίκτης ή το κάνει με τα πόδια ο τερματοφύλακας η επαναφορά επαναλαμβάνεται.

ΚΟΡΝΕΡ

Από κόρνερ μετράει γκόλ. 

corner

ΠΛΑΓΙΟ ΑΟΥΤ

Από πλάγιο δεν μετράει το γκόλ ball εκτός και αν έρθει σε επαφή με άλλον παίκτη. Από πλάγιο αν η μπάλα βγεί κατευθείαν πλάγιο είναι αλλαγή κατοχής. Αν ο αντίπαλος είναι σε λιγότερο από 5m και έρθει σε επαφή είναι έμμεσο φάουλ. Η  μπάλα πρέπει να είναι σταματημένη.

ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ

Η ομάδα η οποία θα υποπέσει σε έξι (6) άμεσα φάουλ  (επαφή με τον αντίπαλο) δίνει την ευκαιρία στην αντίπαλη να εκτλέσει 10μετρο πέναλτυ. Για κάθε επόμενο φάουλ (7,8,9..) ο αντίπαλος εκτελεί 10μετρο πέναλτυ. Τα φάουλ μηδενίζονται στο ημίχρονο. Στην παράταση μετράνε τα φάουλ του δευτέρου ημιχρόνου. Ο τερματοφύλακας μπορεί να κάτσει στα 6m από την μπάλα.

ΑΠΟΒΟΛΗ

out

Ο παίκτης που αποβάλλεται δεν ξαναπαίζει. Η ομάδα του παίζει με έναν παίκτη λιγότερο για δύο (2) λεπτά εκτός και αν δεχθεί γκόλ ball. Οι παίκτες που αποβάλλονται αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο.Η τιμωρια του παίκτη ισχύει στον επόμενο επίσημο αγωνα. Ο διαιτητής περιμένει δέκα (10') λεπτά τις ομάδες από την έναρξη του αγώνα. Ο αγώνας μπορεί να αρχίσει και με τρείς (3) παίκτες. Στους πάγκους των ομάδων κάθονται μόνο οι παίκτες (αλλαγές) και ο προπονητής. Ο διαιτητής σφυρίζει στην έναρξη και την λήξη του ημιχρόνου. Μετά από γκόλ το μάτς ξαναρχίζει όταν οι παίκτες έχουν περάσει την σέντρα. (Δεν απαιτείται σφύριγμα). Στα πέντε (5) φάουλ ενημερώνεται η ομάδα .

 Ομαδα που δεν θα κατεβει να αγωνιστεί σε αγωνα χάνει το παιχνίδι με 3-0. Οταν μία ομάδα κάνει σέντρα  (έναρξη, ημίχρονο ή επειδή δέχτηκε γκόλ) μπορεί να σημειωθεί γκόλ  απ' ευθείας.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

goalkeeper

Μπορεί να επιτύχει γκόλ με τα χέρια αν η μπάλα έρθει σε επαφή με παίκτη. Μπορεί να κάνει τάκλιν μέσα στην περιοχή του εκτός και αν βρεί αντίπαλο. Εκτός περιοχής το τάκλιν θεωρείται φάουλ. Αν βρεί την μπάλα εκτός περιοχής με τα χέρια είναι κόκκινη κάρτα red card (όχι άθελα του). Μέσα στην περιοχή μπορεί να έχει κατοχή μόνο τεσσερα (4'') δευτερόλεπτα με χέρια και πόδια.

ΧΡΟΝΟΣ

stopwatch

Είκοσι πέντε (25) λεπτά κάθε ημίχρονο. Το μάτς τελειώνει με την συμπλήρωση του χρόνου και όχι της φάσεως. Το τελευταίο λεπτό του αγώνα είναι καθαρός χρόνος, οταν η διαφορά του σκόρ είναι ένα γκόλ.

ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ

Κάθε ομάδα έχει από ένα τάϊμ άουτ σε κάθε Ημίχρονο ενός (1) λεπτού το οποίο το ζητάει από το διαιτητή και το παίρνει όταν έχει κατοχή της μπάλας (άουτ - κόρνερ - πλάγιο - φάουλ). Δεν μπορεί να το πάρει όταν ο χρόνος είναι λιγότερος από ένα (1) λεπτό. Ο εν λόγω χρόνος δεν αφαιρείται από τα 25'.

ΦΑΟΥΛ

foul

Όλα τα άμεσα (όσα φάουλ έχουν επαφή με τον αντίπαλο) εκτελούνται απευθείας και λειτουργούν συσσωρευτικά για το 10μετρο πέναλτυ. Μόνο τα άμεσα , όχι τα έμμεσα (1.πιάσιμο της μπάλας από τον τερματοφύλακα μες την περιοχή του μετά από γύρισμα από συμπαίκτη, 2. επικίνδυνο παιχνίδι χωρίς επαφή στον αντίπαλο, 3. Τέσσερα δευτερόλεπτα στον τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή του) και οι τεχνικές ποινές (διαμαρτυρία στον διαιτητή). Η απόσταση από την μπάλα σε όλα τα λακτίσματα πρέπει να είναι 5m. Απαγορεύεται το τάκλιν όταν αντίπαλος έχει κατοχή ή δικδικεί την μπάλα . Επιτρέπεται στην μπάλα μακριά από τον αντίπαλο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι αλλαγές γίνονται μόνο από την σέντρα και απο την πλευρά των πάγκων. Πρέπει πρώτα να βγεί ο παίκτης και μετά να μπεί η αλλαγή. Δεν σταματάει το παιχνίδι  (Εκτός τραυματισμού).

  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΠΕΣ
  • ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑΠΕΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
  • Παίκτες που δεν έχουν δηλωθεί στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας δεν μπορούν να αγωνιστούν (εκτός και αν συμφωνήσουν οι αρχηγοί των ομάδων).

Διαβάστηκε 2053 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 17:51
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Είσοδος Μελών

Τρόποι Πληρωμής

1. Πληρωμή με μετρητά στον χώρο μας
2. Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό

Τράπεζα Πειραιώς:
5078-070862-309

IBAN: GR66 0172 0780 0050 7807 0862 309

3. Δεχόμαστε όλες τις κάρτες

Κοινωνικά Δίκτυα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Σολωμού & Λεωφόρος Σπάτων 89, Γέρακας, Αττική (Είσοδος από οδό Σολωμού)

Τηλ: +30 210 6654874

Fax: +30 210 6654668

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.leontario.gr

Συνεργάτες

    TSWD  Για την  κατασκευή και την υποστήριξη των σελίδων του Leontario επιμελείται η TSWD 


Φιλικά

cane plex 70  protypo70  Superior Air  Huawei  NOVA Crystal view 70   Spedy's   autocrack70  kallaniotis70  LG     opap Η Ταβέρνα του Θωμά  Autogrill  Pet Point emporio apostolidis 


Πρωτάθλημα Επιχειρήσεων

aia70   Goldair Handling  avis70   Intralot  Ερυθρός Σταυρός Swissport       Statech  mpouketo mpalonia70      ECC SA            ksilines dimiourgies70    NewLife